Hiszpania – innowacje w hodowli trzody chlewnej • InConventus - Klub RolnikówInConventus – Klub Rolników
+48 733 542 111 | Wyjazdy@InConventus.pl
 

Hiszpania – innowacje w hodowli trzody chlewnej

  • Region: Hiszpania
  • Długość pobytu: 5 dni
  • Dzień wyjazdu: 26/11/2018
  • Dzień powrotu: 30/11/2018

Hiszpania jest obecnie drugim w UE i czwartym na świecie producentem wieprzowiny. Pogłowie trzody chlewnej w tym kraju liczy obecnie 26 mln szt. Średnia wielkość gospodarstw hodowlanych sukcesywnie rośnie (od 719 szt. loch w 2007 r. do 986 szt. w 2012 r.).

W ciągu ostatnich 20 lat w hiszpańskim sektorze wieprzowiny nastąpiły znaczne przemiany – poprawiła się organizacja produkcji, wzrosła produktywność, zoptymalizowano koszty. Średnia produktywność loch wyniosi 26,57 odsadzonych prosiąt od jednej maciory rocznie, o 7 prosiąt więcej niż przed 20 laty. Obecnie wysyła na rynki zagraniczne ok. 1,4 mln ton tego mięsa rocznie, co stanowi 40 proc. krajowej produkcji.

Book Now Zamów katalog

Bądź na bieżąco

 

Dzień 1, 26 listopad 2018

Warszawa | Madryt

Zbiór grupy. Lot do Hiszpanii.

Zakwaterowanie w hotelu.

Spotkanie z przedstawicielami hiszpańskiej Federacji Producentów Trzody chlewnej.

Zwiedzanie Madrytu.

Dzień 2, 27 listopad 2018

Madryt

Śniadanie w hotelu

Wizyty na gospodarstwa z trzodą chlewną.

Dzień 3, 28 listopad 2018

Madryt    

Śniadanie w hotelu

Wizyta w Centrum Innowacji Trzody Chlewnej

Wizyta na gospodarstwie

Przejazd do Barcelony

 

Dzień 4, 29 listopad 2018

Barcelona

Czas wolny, zwiedzanie Barcelony oraz pobyt nad morzem

 

Dzień 5, 30 listopad 2018

Powrót do Polski

08:00 – Powrót do Polski